U listu „The Guardian“ su 9. juna objavljeni komentari jedanaest učesnika okruglog stola posvećenih razmatranju novog evropskog sistema označavanja guma, koji će biti uveden u novembru 2012.godine.

 

Predmet razgovora su bile dve tačke – informacija koje sadrže nove oznake guma (ušteda goriva, karakteristike prijanjanja na mokrom putu, nivo buke pri kretanju), i informacije koje te oznake ne sadrže (model gume i njen rok trajanja). Obe ove karakteristike se nalaze u sličnim oznakama guma u SAD.

 

Manje buke SLIKA 2

Okrugli sto je organizovao i održao ovaj list, dok je sponzor manifestacije bila kompanija Michelin.

Većina učesnika okruglog stola se složila s tim da je uvođenje novog označavanja dobra ideja i da pomaže kupcu pri kupovini guma, orjentišući se ne samo na cenu. Takođe se razmatralo da li će novo označavanje postati za kompaniju sredstvo za povećanje prodaje, i da li će nove norme ući u upotrebu tako što će praktično sve gume preći u srednju kategoriju i dobiti rejting C i D. U vezi s tim postavlja se pitanje postoje li na tržištu gume koje imaju rejting A.

Razmatralo se i pitanje uticaja novog označavanja na potrošače; iskustvo u prodaji tehnike za domaćinstvo je pokazalo da pojmovi označavanja „ušteda elektroenergije“ i „ekološki bezbedna“ povećava poverenje potrošača prema proizvođaču. Zaključeno je da se odnos prema kupovini guma kao prema iznuđenoj kupovini kod mnogih potrošača može promeniti.

preuzeto sa: http://www.4gume.com/novosti/okrugli-sto-guardiana-oznacavanju-guma/

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?