Kao novost u Continental grupi, pojavile su se odlično izbalansirane gume Viking ProTech NewGen.

ProTech NewGen su letnje gume robne marke Viking. Predviđene su za putnička vozila različitih klasa, uključujući i sportska vozila. Na tržištu su se pojavile 2019. godine. Vrlo lako bi mogle da ostave na vas izuzetno dobar utisak izbalansiranim odnosom cene i kvaliteta.

Početna tačka kreiranja ovog modela bile su gume Viking ProTech HP. Nova generacija u odnosu na prethodnu ima značajna poboljšanja. Ostvaruju veću kilometražu za 10%, performanse kočenja povećane su za 6%, a potrošnja goriva je smanjena za 8%.

Odlično izbalansirane gume Viking ProTech NewGen

Karakteristike dezena

Pouzdano prijanjanje na mokroj podlozi i brzo odvođenje vode sa kontaktne površine je garantovano sistemom za eliminaciju vode. On se sastoji od dubokih prstenastih kanala koji se šire na bočne zidove. Tu su, zatim, otvoreni bočni žlebovi u području unutrašnjeg dela ramena. Prorezi na centralnom delu gazeće površine pojačavaju efekat eliminacije i smanjuju mogućnost nastanka akvaplaninga.

Krutost delova gazeće površine kod letnjih guma je vrlo važno. Ovo jeste jedna od odlika Viking ProTech NewGen, što im daje dobre preformanse kada su u pitanju upravljanje i kočenje. Specijalni urezi na gazećoj površini spajaju blokove i obezbeđuju veliku stabilnost  dezena.

Spoljašnji deo ramenih rebara sa tankim lamelama efikasno sprečava deformaciju gazeće površine. Ona doprinose i ravnomernoj raspodeli pritiska prilikom kontakta sa površinom. Time se postiže lako kretanje kroz vijugave puteve, a takođe i brz odgovor prilikom kočenja.

Pri izradi je korišćena unapređena gumena smeša obogaćena silikonom i novom generacijom polimera. Zbog toga ovaj letnji UHP model  karakteriše dug životni vek i ekonomična potrošnja goriva. Upotreba ovakve smeše takođe utiče i na smanjenje otpora prilikom kotrljanja i na smanjeno habanje.

Pišite nam o vašim iskustvima  sa ovim gumama u komentaru. Da li su se kod vas dobro pokazale?

Aktuelnu ponudu guma potražite na sajtu Internet Prodaja Guma.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?