Nokian guma dobila je ocenu „dobar“ na testu letnjih guma auto-kluba ADAC za 2014. godinu kao i kod organizacije za zaštitu potrošača Stiftung Warentest.

Nokian Z SUV

Nokian Tyres se sa ocenom „posebno vredan preporuke“ svrstava u vodeću grupu pobednika na testu. Dvostruki uspeh u klasi dve testirane i najprodavanije dimenzije guma. Nokian Z SUV je pobednik na testu letnjih guma za 2014. godinu časopisa „OFF ROAD“.

Nokian Line letnja guma dobila je najbolju ocenu „dobar“ na testu letnjih guma za 2014. godinu kod nemačkog auto-kluba ADAC i kod organizacije za zaštitu potrošača „Stiftung Warentest“, te se kao „posebno vredna preporuke“ svrstava u red najboljih. Time je ova Nokian guma ostvarila dvostruki uspeh u dve testirane i najprodavanije dimenzije guma, naime za kompaktnu i srednju klasu u dimenziji 195/65 R15 V kao i za mala vozila u dimenziji 175/65 R14 T.

Prednosti Nokian-a u ADAC testu

Prednosti dimenzije 195 su: „veoma izbalansirana guma, dobra na mokrom i suvom kolovozu“, a kod dimenzije 175 prednosti su: „veoma izbalansirana guma, relativno dobra na mokrom i suvom kolovozu“.

Najveći automobilski klub Evrope je kod Nokiana utvrdio manje nedostatke koji se odnose na veće dimenzije guma.

Nokian Z SUV je pobednik na velikom testu SUV-letnjih guma za 2014. godinu, nemačkog časopisa „OFF ROAD“ sa najboljom ocenom „veoma vredna preporuke“. Isto tako prolazi kroz cilj kao pobednik i na testu časopisa „SUV MAGAZIN“.

ADAC daje ocenu „dobar“ za Nokian na suvom kolovozu, mokrom kolovozu, za potrošnju goriva i habanje.

„Veoma vredna preporuke“ glase, takođe, ocene za gumu Nokian Line kod austrijskog automobilskog kluba ÖAMTC i kod švajcarskog touring kluba TCS, a tu je i ocena „dobar“ od austrijskog časopisa za potrošače „Konsument“, koji izdaje Udruženje za informisanje potrošača (VKI).

Pobednik testa Nokian Z SUV dobija „ukupnu ocenu 1-“

Pobednik testa Nokian Z SUV dobija „ukupnu ocenu 1-“ od časopisa „OFF ROAD“. U nemačkom vrednosnom sistemu školskih ocena 1 znači „odličan“, 1- je dakle samo za nijansu slabije od čiste jedinice. Prednosti: Nokian postiže u pogledu kočenja i upravljivosti na suvoj i mokroj podlozi najbolje rezultate. „Nokian ubedljivo osvaja prvo mesto: On neposredno reaguje na komande vozača, a krivine prolazi kao po šinama.I na testu kočenja Nokian ubedljivo prednjači. Potrebno mu je 28,63 metara da uspori sa 80 na 5 km/h.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?