Kupovinom polovnih guma u startu ćete proći jeftinije. Ali da je ušteda novca ispred bezbednosti vas i vaše porodice?

Polovne gume

Kriza je, trudimo se da uštedimo na svakom koraku, čak iako to nije povoljno po nas. Kupujemo jeftiniju hranu, jeftiniju odeću i odlučujemo se za polovne gume. Međutim, već posle nekog vremena shvatamo da je jeftinija hrana nezdrava, da je odeća koju smo kupili nekvalitetna, što nas tera u novu kupovinu i novi trošak, a da su nam polovne gume donele samo privid uštede.

Nažalost, zbog loše finansijske situacije, ljudi se odlučuju da pazare polovne gume, čak i one koje su inače za otpad, a neki vulkanizeri ih prodaju, iako je njihova prodaja i distribucija zabranjena. Loše je i to što se kupac polovnih guma ne zapita odakle uopšte te gume dolaze, kao ni da li su gume koje će montirati na svoje vozilo adekvatne.

Kada pri kupovini guma na papir stavite cenu četiri nove gume i četiri polovne, svakako da će vam druga lista delovati privlačnije. A da li je ta lista realno i povoljnija? Kupovinom polovne gume ne dobijate nikakvu garanciju od kupca. Vozaču na prvi mah deluje da će za isti novac moći da priušti korišćenu Goodyear gumu, a za taj novac bi mogao da kupi novi komplet guma domaćeg proizvođača. Prividna ušteda ne donosi vam ništa osim – privida.

Jednostavno rečeno – nova guma je nova guma. Ne morate da brinete o tome da li ima neprimetna oštećenja ili je dotrajala za vožnju. Na bočnoj strani gume nalazi se oznaka, a u njoj sve informacije relevatne za vas kao vozača. Važno je da je nova guma pravilno skladištena kod prodavca i da nije proizvedena pre više od šest godina. Sa polovnim gumama svaka vožnja je kocka.

Sa druge strane, vi ne znate ništa o polovnoj gumi koju kupujete. Možda je došla sa nekog otpada iz zapadnih zemalja; možda ju je vlasnik skinuo sa vozila zbog nekog defekta ili je skinuta sa automobila koji je imao saobraćajku. Imajte na umu da ni u bogatim zemljama vozači ne skidaju gume sa vozila iz hira.

Postoje defekti i promene na gumama koje nisu vidljive. Merenjem samo dubine šare na gumi vi niste izvršili ni delić kontrole. Neke polovne gume izgledaju sasvim dobro, ali moguće je da imaju neka skrivena oštećenja za koja ćete vi, ako ih kupite, saznati na ovaj ili onaj način.

Bez obzira na inicijalnu uštedu, polovne gume nisu u dobrom odnosu cene i kvaliteta. Ako uzmete u obzir da korišćenu gumu kupujete sa značajno istrošenom šarom, to znači da ćete ranije morati da tu gumu zamenite. To će vas opet baciti na trošak i uskoro ćete shvatiti da je kupovina novog seta guma uvek bolja i bezbednija opcija.

Mi prodajemo samo nove gume! Mi brinemo o vašoj bezbednosti!

 

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?