Italijan Marko Beceki, vozač Muni VR46 tima, pobednik je spektakularne nedeljne trke za Veliku nagradu Francuske, petu trku sezone u Svetskom prvenstvu u mociklizmu. Neverovatnu MotoGP truku u Le Manu obeležili su veliki udesi, ali na svu sreću nije bilo posledica po zdravlje motociklista. Bila je to jubilarna 1000. trka u istorii MotoGP šampionata. Takođe, Beceki je ostvario svoju drugu pobedu u karijeri u „kraljevskoj klasi“.

Italijan Marko Beceki pobedio u Francuskoj

Munjevito dizanje adrenalina – Moto GP Grand Prix trke

Beceki je do pobede stigao sa vremenom 41’37,9700, a na podijumu se našli jos dvojica vozača na Dukatiju – Horhe Martin imao je veliki zaostatak +4.256, a treći je na „domaćoj stazi bio Žoan Zarko sa zaostatkom +4.795.

Među prvom desetoricom našli su se još Augusto Fernandez, Aleš Esaprgaro, Bred Binder, Fabio Kvartararo, Fabio di Đanantonio, Takaki Nakagami i Franko Morbideli. Mark Markez je u finišu trke izleteo u šljunak i ostao bez pozicije koja bi ga odvela na podijum, a do kraja nije došao ni Džek Miler.

Italijan Marko Beceki pobedio u Francuskoj

Beceki je ovim trijumfom stigao nadomak prve pozicije u generalnom plasmanu. Ima jedan bod manje od lidera i aktuelnog šampiona Frančeska Banjaje, koji je osvojio 94 poena. Treći je Bred Binder sa 81 bodom, a jedan manje Horhe Martin.

Uzbudljivo je bilo u šestom krugu posle jedne situacije u kojoj su učestvovali Maverik Vinjales i Frančesko Banjaja. Šampion je pretekao Španca, došlo je do kontakta dva motocikla, Vinjalesov se malo zateturao, a obojica vozača su izleteli sa staze. Potom su sa staze izleteli Luka Marini, koji je počeo da gubi kontrolu, i Aleks Markez, koji je zatim udario u njega.

Naredna trka voziće se 11. juna u Muđelu, za veliku nagradu Italije, a direktni prenosi vas očekuju samo na Sport klubu.

Izvor – sportclub.n1info.rs

Ponudu guma pogledajte na sajtu Internet prodaja guma

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?