Jedan od načina plaćanja u IPG internet prodavnici jeste i e-banking. S obzirom da se sve veći broj kupaca zanima za ovaj vid plaćanja, evo nekoliko osnovnih podataka na ovu temu.

Većina banaka u Srbiji omogućava kako pravnim tako i fizičkim licima da putem e-bankinga obave sve ili neke od bankarskih usluga kao što su: pristup i pregled stanja na računima, plaćanja, praćenje prometa, preuzimanja izvoda, transfer novca sa računa na račun, izmena informacija, naručivanje čekova, oročavanje sredstava, i dr.

Nakon što aktivirate e-banking uslugu u banci u kojoj imate otvoren račun, sve što vam je potrebno jeste računar (ili mobilni telefon) i internet veza.

E-banking

Najveća prednost e-bankinga je u tome što štedi vreme, energiju i novac: ne morate do banke po neku od gore navedenih bankarskih usluga, već to možete uraditi od kuće ili iz kancelarije u vreme koje vama odgovara, 24/7.

U slučaju da volite da kupujete preko interneta i razmišljate o nekoj platnoj kartici koju biste koristili u te svrhe, imajte na umu da vam je u Srbiji je na raspolaganju veoma mali procenat platnih kartica koje imaju mogućnost plaćanja putem interneta.

S druge strane, e-banking je dostupan skoro svakom vlasniku računa, a veliki broj njih ga već i koristi u neke druge svrhe, na primer za plaćanje komunalnih usluga.

Još treba uzeti u obzir da su mogućnosti za zloupotrebu e-bankinga mnogo manje nego što je to slučaj sa platnim karticama, zbog čega se sve više kupaca opredeljuje da robu kupljenu preko interneta plati e-bankingom.

Kakva su vaša iskustva sa e-bankingom?

4 Komentara
 1. Dragan 12 година ago

  Koristim e-bank i za firmu i za fizicka lica i prezadovoljan sam.Preporucujem svima koji zele da ih koriste….

  • Miljana Nimčević 12 година ago

   Dragane, pozdrav!

   Hvala što ste podelili vaše iskustvo sa nama. E-banking je sve zastupljeniji način plaćanja na internetu. Prema nekim podacim u Nemačkoj se preko 50% onlajn transakcija obavi putem e-bankinga. Verujemo da će ga i kod nas u dogledno vreme sve više ljudi koristiti ne samo za izmirenje računa nego i za kupovinu preko interneta.

   Miljana, IPG

 2. Boro 12 година ago

  Poštovanje , evo mojih iskustava sa E-bankingom . Koristim ga skoro 5 godina , započeo sa Alpe nastavio sa Intesom i Rajfajzenom .Do sada za navedeno vreme nisam imao ni jedan problem , a prednosti su mnogostruke : ušteda vremena , plaćanje na vreme , izbegnute gužve i čekanja u bankama i vrlo važno pregled svih mojih stanja na računima . Da ohrabrim malo one koji su skeptični i nepoznaju baš nešto računar da sam ija stariji i nisam neki stručnjak na računaru . Znači samo dobra volja i napred vredi pokušati i sebi olakšati svakodnevne obaveze .Ako sam bilo koga ohrabrio i nagovorio na E-banking biće mi drago .Pozdrav…

 3. Jega 11 година ago

  Na nagovor i nesebičnu pomoć, službenika Raiffaisen banke, instalirao i vrlo, vrlo oprezno isprobao e-banking. A na moju veliku sreću i zadovljstvo, prva uspešna transakcija je bila, baš sa IPG!!! Naravno, dotična službenica Vašeg IPG-a, me je zaista dodatno ohrabrila za takvu stvar, pa i za sva druga privatna plaćanja.

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?