Vozač Red Bula Maks Ferstapen trijumfovao je na Velikoj nagradi Italije, 13. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1. Bilo je to 47. slavlje Holanđanina u karijeri.

Vodeći u generalnom plasmanu i branilac titule slavio je na legendarnoj stazi u Monci sa rezultatom i tako upisao deseti uzastopni trijumf. Holanđanin je na taj način postao apsolutni rekorder jer je oborio rekord Sebastijana Fetela iz 2013, takođe u Red Bulu.

Nezaustavljiv Ferstapen postavio novi rekord u Monci
Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Verstapen je startovao sa druge pozicije, iza vozača Ferarija Karlosa Sainsa, koga je pretekao u 15. krugu i potom sigurnom vožnjom došao do još jedne pobede. Drugu poziciju zauzeo je Serhio Peres iz Red Bula, dok je mesto na najnižem stepeniku pobedničkog postolja zauzeo Sains.

Pročitajte i ovo – Ferstapen najbolji vozač u istoriji Fromule 1

U prvih pet bili su još Lekler i Džordž Rasel, a desetoricu najboljih kompletirali su Luis Hamilton, koji je zbog incidenta sa Oskarom Pjastrijem u 41. krugu dobio pet sekundi kazne, Aleks Albon, Lando Noris, Fernando Alonso i Valteri Botas.

Sains, koji je osvojio pol poziciju u subotu, i Ferstapen su vodili veliku borbu u prvom delu trke, a Holanđanin u šestom krugu nije uspeo da pretekne vozača Ferarija na oduševljenje punih tribina u Monci.

Nezaustavljiv Ferstapen postavio novi rekord u Monci
AP Photo/Luca Bruno

„Ovo je bilo zločesto,“ poručio je svom timu Ferstapen.

Ipak, Maks je strpljivo čekao svoju šansu i dočekao je u 15. krugu, kada je iskristio grešku Sainsa i izbio na prvo mesto. I to je bio kraj borbe za prvo mesto.

Vožnja nikada nije bila bezbednija – novi PremiumContact 7

Uzbudljiva borba viđena je i za treće mesto, a ponovo su u centru pažnje bili vozači Red Bila i Ferarija. Lekler je u 31. krugu u pokušaju da obiđe Sainsa imao kontakt sa Špancem, međutim, nije uspeo iz krivine da izbije ispred njega.

Peres je u finišu trke pretekao Sainsa za drugu poziciju, a tandem Ferarija je ubrzo, u borbi za mesto na podijumu, imao kontakt.

Verstapen je vodeći u generalnom plasmanu sa 364 boda, Peres ima 219, Alonso 170, Hamilton 164, Sains 117, Lekler 111, Rasel 109…

Sledeća trka šampionata sveta je 17. septembra u Singapuru uz prenos na Sport Klubu uz SBB, Total TV i EON platformu.

Izvor: sportklub.n1info.rs

Trenutnu ponudu guma potražite na sajtu Internet prodaja guma

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?