Vozač VR46 tima Marko Beceki slavio je na prvoj Velikoj nagradi Indije koja je vožena kao 13. trka ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Italijan je na stazi „Bud“ upisao treću pobedu ove sezone, posle izuzetno dominantne vožnje od starta do cilja.

Becekiju je najbliži bio Horhe Martin na Pramak Dukatiju, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao vozač Jamaha Fabio Kvartararo, a njih dvojicu su delile dve desetinke.

Beceki – borba za titulu je otvorena
Foto: AP Photo/Manish Swarup

Pored Becekijeve dominacije, istorijsku trku u Indiji obeležilo je i odustajanje branioca titule Frančeska Banjaje, koji je po peti put ove godine ostao bez bodova i tako je borba za naslov prvaka potpuno otvorena sedam trka pre kraja.

Ponudu guma potražite na sajtu Internet prodaja guma

Posle starta sa pol pozicije Beceki je pao na treću poziciju, iza Martina i Banjaje, ali se do kraja prvog kruga vratio na čelo. Od tog trenutka, mladi Italijan se postepeno odvajao od rivala, dok su iza njega branilac titule i vozač Pramaka vodili veliku bitku. Banjaja je osam krugova pre kraja preuzeo drugu poziciju, pošto je strpljivo čekao svoju priliku, ali je krug kasnije izleteo sa staze pošto je izgubio kontrolu nad svojim motociklom.

Beceki – borba za titulu je otvorena
Foto: EPA/Haris Tjagi

Martin je nasledio drugu poziciju, dok ga je Kvartararo sustizao, a pošto je morao da zakopča kombinezon i greške koju je Španac napravio u poslednjem krugu čak ga je i pretekao. Ipak, vozač Pramaka je uzvratio udarac i preuzeo drugu poziciju, dok je Kvartararo morao da se zadovolji drugim podijumom ove sezone. ’Martinatoru’ je, čini se, pozlilo u samom finišu trke, ali je uspeo da se vrati do boksa, gde su mu članovi tima pritekli u pomoć, pa je potom produžio do park fermea.

Povreda Banjaje u Kataloniji

Najbolji među ostalima bio je Bred Binder iz KTM rejsinga, ispred vozača Repsol Honde Đoana Mira, kojem je to bila najbolja trka ove sezone. Šesti je bio drugi vozač Pramak Dukatija Žoan Zarko, sledio ga je Franko Morbideli na drugoj Jamahi, dok je Maverik Vinjales bio najbolji od svih vozača na Apriliji na osmom mestu. Među prvih 10 našli su se i osmostruki svetski šampion Mark Markes, koji se sjajno oporavio posle izletanja posle nekoliko krugova, i Raul Fernandes iz RNF Aprilije.

Posle novog odustajanja u glavnoj trci, Banjaja je ostao na 292 boda, dok je Martin smanjio zaostatak na 13 bodova, dok se Beceki primakao na 44 boda razlike.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja već naredne nedelje Velikom nagradom Japana na stazi „Tvin Ring Motegi“, uz direktne prenose na Sport Klubu.

Izvor – sportklub.n1info.rs

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?